КЎП ЙИЛЛИК ТАЙЁРГАРЛИК БОСҚИЧИДА ЕНГИЛ АТЛЕТИКА ТУРЛАРИГА ЎҚУВЧИ ЁШЛАРНИ САРАЛАШНИНГ ПЕДАГОГИК ТЕХНОЛОГИЯСИ - Фарафонтова Ольга (Journals Park Publishing, 2022)
"Болалар спортини ривожлантириш жамғармаси" нинг ташкил етилиши ёш авлодни соғлом ва баркамол инсон етиб тарбиялашда катта амалий аҳамиятга ега. Бугунги кунда мамлакатимизда 2 миллионга яқин бола спортнинг 30 дан ортиқ тури билан шуғулланмоқда. Улар соғлом, кучли, Жасур ва қатъиятли бўлишади. Болалар спортини ривожлантириш мамлакатимиз ёшларининг жисмоний ва маънавий камолотига еришишда муҳим восита бўлиб хизмат қилмоқда. Олимпия дастурига киритилган енгил атлетика sport тури мамлакатимизда тобора ривожланиб, ўғил-қизлар ўртасида оммалашиб бормоқда.
Keywords: болалар ва ўсмирлар sport мактаблари, енгил атлетика машгулотларини ташкил етиш, таерлов боскичига киска масофага югурувчиларни саралашдир.