QISHLOQ XO’JALIGI MAHSULOTLARI YETISHTIRISHDA INNOVATSIYADAN FOYDALANISHNING IQTISODIY AHAMIYATI - Ibrohimov Boburmirzo Baxtiyor o’g’li; Abdusamiyeva Sevinch Erkinjon qizi (Journal Park Publishing, 2025)
Bugungi kundagi jadallashib borayotgan iqtisodiyotimizda qishloq xo’jaligi mahsulotlarini yetishtirishning ahamiyati dolzarb mavzu hisoblanadi. Qishloq xo'jaligi insoniyatning eng qadimiy va muhim sohalaridan biri bo'lib, u oziq-ovqat xavfsizligini ta'minlashda va iqtisodiy rivojlanishda muhim rol o'ynaydi. So'nggi yillarda texnologik taraqqiyot va innovatsiyalar qishloq xo'jaligida sezilarli o'zgarishlarga olib keldi. Ushbu maqolada qishloq xo'jaligi mahsulotlari, qishloq xo'jaligi mahsulotlarining ahamiyati hamda rivojlantirish yo'llari, qishloq xo'jaligi mahsulotlari yetishtirishda innovatsiyalardan foydalanishning iqtisodiy ahamiyati, haqida so'z yuritamiz.
Keywords: Qishloq xo’jaligi mahsulotlari, innovatsiya, aqlli sug’orish tizimlari, resurslar, samaradorlik, avtomatlashtirish, optimallashtirish, mehnat xarajatlari, bozor raqobatdoshliligi, bozor segmentatsiyasi, bozor infratuzilmasi, iqtisodiy o’sish, bandlik, eksport, sun’iy intellect va IoT (Internet of Things).