Using innovative technologies to interest students in physics and develop their creativity. - Abbaz Kunnazarov Bisenbaevich (Academia One, 2024)
Ushbu maqola innovatsion texnologiyalar yordamida o'quvchilarni fizika faniga qiziqtirish va ularning ijodkorligini rivojlantirish masalalarini o'rganadi. Fizika fani ko'plab nazariy tushunchalarni o'z ichiga olganligi sababli, ko'plab o'quvchilar uni qiyin va zerikarli deb hisoblaydilar. Shu nuqtai nazardan, maqolada virtual haqiqat , kengaytirilgan haqiqat , interaktiv dasturlar va simulyatorlar kabi innovatsion texnologiyalarni qo'llash orqali o'quvchilarning qiziqishini oshirish va ijodiy fikrlash ko'nikmalarini rivojlantirishning samarali usullari ko'rib chiqiladi
Keywords: innovatsion yondashuvlar; fizika; ijodkorlik; muammolar