СОҒЛОМ ФИКРЛАШ СОҒЛОМ ТУРМУШИНИНГ АСОСИЙ СИФАТИДИР - Dushabaev Dilshodbek Shavkatbekovich (Journals Park Publishing, 2022)
Ушбу мақолада саломатлик бу табиатнинг берган энг катта ва бетакрор туҳфаси эканлиги ҳақидаги маълумотлар баён этилган. Шунингдек соғлом одам аввало ўз ҳаётини, турмуш тарзини тўғри баҳолай олиши, инсонни ўз орзу мақсадларига, интишлари ва муваффавқиятларига эришишида уни тўғри фикрлаши, ўз фаолиятини тўғри ташкил эта билиши муҳимлиги, руҳий саломатлик орқали жисмоний саломатликни сақлаш ва бошқариш йўллари ифодаланган. Шахс томонидан саломатликни психологик нуқтаи назаридан бошқариш механизмлари кўрсатиб берилган.
Keywords: руҳий саломатлик, соғлом турмуш тарзи, суицидал ҳатти-ҳаракатлар, онг ости фаоллашуви, девиант ҳулқ, одам