Sulton Iskandar Mirzo Davrida Ilm – Fan Taraqqiyoti - Jo‘rayev Jamoliddin Aminjonovich (Periodica Journal, 2024)
Maqolada Amir Temurning nabirasi Umarshayxning o‘g‘li Sulton Iskandar Mirzoninig Forsda hukmronligi davrida ilm-fanning rivojlanishi va uning saroyida ijod qilgan shoir Haydar Xorazmiy va Muiniddin Natanziy kabi olimlar va fuzalolarning ijodi haqida qisacha ma’lumot berdi.
Keywords: berdi; temuriylar; ilm