AXBOROT-KOMMUNIKATIV KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART SHAROITLARI - Eshpulatova Husniya Mirg‘olib qizi (Innovate Conferences, 2026)
Mazkur maqolada axborot-kommunikativ kompetentlikni rivojlantirishning pedagogik shart-sharoitlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan samarali foydalanish, interfaol metodlarni qo‘llash hamda o‘qituvchi va talaba o‘rtasidagi kommunikativ hamkorlikni rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Axborot-kommunikativ kompetentlikni shakllantirishga ta’sir etuvchi omillar aniqlanib, ularning ta’lim sifati va samaradorligiga ta’siri asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonida axborot-kommunikativ kompetentlikni rivojlantirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.
Keywords: Axborot-kommunikativ kompetentlik, pedagogik shart-sharoitlar, raqamli texnologiyalar, ta’lim jarayoni, axborot savodxonligi, kommunikativ ko‘nikmalar, innovatsion ta’lim.