KUBIK-RUBIK YORDAMIDA O‘QUVCHILARDA MATEMATIK BILIMLARNI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Narkuziyev Bobomurad Abduvakilovich (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada boshlang’ich sinflarda o’quvchilarning geometrik shakllar haqida dastlabki tasavvurini shakllantirishda geometrik shakllarga ega o’yinchoqlarning o’rni, jumladan kubik-rubikning o’rni hamda u bilan bog’liq bo’lgan oddiy va murakkab masalar haqida so’z yuritilgan. Shuningdek biz bilgan oddiy kubik-rubikka bir oz o’zgartirish kiritish orqali murakkab mantiqiy boshqotirmalar hosil qilish mumkinligi haqida fikrlar keltirilgan.
Keywords: geometrik shakllar, ko’pyoqlar, kub, fazoviy jismlar, kubik-rubik, geometrik tasavvur, mantiqiy tafakkur.