Эссенциал артериал гипертензия (гипертония касаллиги) асоратлари ва уларни олдини олиш ва замонавий даволаш усуллари - Тошева Зебунисо Рустам кизи (Open Academia, 2023)
Ушбу маколада гипертония касаллиги асоратлари ва бу касалликни вактида аниклаб ташхис куйиш ва даво чораларини уз вактида бошлаш ва беморларни келажакдаги хаёт сифатини яхшилаш ногиронлик ва улим камайтириш каби муаммолар ва уларнин ечими хакида фикр юритилади.
Keywords: Систолик босим; Артериал гипертензия; АГ синдром аорта коарктацияси