O‘RTA MASOFAGA ESTAFETA YUGURISH TEXNIKASINI O‘RGATISH - Qiyomova Shohsanam Yarash qizi (Innovate Conferences, 2025)
Mazkur maqolada o‘rtamasofaga estafeta yugurish texnikasini o‘rgatish jarayonining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Estafeta yugurishning o‘ziga xos xususiyatlari, baton topshirish va qabul qilish texnikasi, start va yugurish bosqichlari haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, mashg‘ulotlarda qo‘llaniladigan uslubiy yondashuvlar, o‘quvchilar jismoniy sifatlarini rivojlantirishga qaratilgan mashqlar va pedagogik metodlar ko‘rib chiqilgan. O‘rganish jarayonida estafeta yugurishning jamoaviy uyg‘unlikni ta’minlashdagi ahamiyati, shuningdek, sportchilarni psixologik va irodaviy tayyorlashning dolzarbligi alohida ta’kidlangan.
Keywords: O‘rta masofa, estafeta yugurish, texnika, baton topshirish, start, jismoniy sifatlar, chidamlilik, tezkorlik, jamoaviy uyg‘unlik, o‘rgatish uslubiyati.