Oliy Harbiy Ta’lim Muassasalarining Harbiy Ta’lim-Tarbiya Jarayonida O‘Yinni Modellashtirishning Pedagogik Shart-Sharoitlari - Xushvaktov Babur Muxitdinovich (Academia One Publishing, 2024)
Mazkur maqolada oliy harbiy ta’lim muassasalari kursantlarini bo‘lajak kasbiy faoliyatga tayyorlashda harbiy ta’lim-tarbiya jarayonida o‘yinni modellashtirishning pedagogik sharoitlaritini yoritish maqsad qilingan. Shu jumladan, ushbu maqolada hozirgi vaqtda respublikamizning ta’lim tizimida ta’lim sifatini oshirish va uni tashkil etishga yangicha yondashuvni belgilashga qaratilgan modernizatsiya ishlari olib borilayotganligi, yangi avlod kadrlarida diniy bag‘rikenglik va millatlararo totuvlik, ma’naviy barkamol, ma’naviy-ruhiy va intellektual, mustaqil fikrlaydigan, qat’iy hayotiy pozitsiyaga ega, demokratik islohotlarni chuqur anglagan va fuqarolik jamiyatini qurishda, Vatanga sodiq yoshlarni tarbiyalash kabi ustivor vazifalar, oliy harbiy ta’lim muassasasi kursantlarini o‘qitish modelini amalga oshirish samaradorligi pedagogik sharoitlarning kombinatsiyasi bilan ta’minlash, o‘yinni modellashtirishdan foydalanish orqali kursantlarning o‘quv va kognitiv faolligini shakllantirish, bilimlarning rivojlanish jarayonini joriy etish, o‘yinni modellashtirishdan foydalangan holda mashg‘ulotlar o‘tkazish kabi ma’lumotlar keltirib o‘tilgan
Keywords: modernizatsiya; model; simulyatsiya