INKLYUZIV TA’LIM VA DISKRIMINATSION OMILLAR - Shaxnoza Xudayshukurovna Kobilova; Dilrabo Mahkamovna Matanova; Zarnigor Davlatboy qizi Dehqonboyeva; Farangis Alisher qizi Abdushukurova (Journal Park Publishing, 2023)
Ushbu maqolada shaxsning xulq-atvor repertuarini belgilovchi motivatsion-ehtiyoj strukturasini realizatsiya etish masalalari, bu jarayon real ilmiy tadqiqotlarga asoslanishi lozimligi, amaliy ahamiyati, amalga oshirish yuzasidan mas’ul va manfaatdor tashkilotlarning hamkorlik faoliyatlari, hamda samaradoligi yuzasidan ilmiy qarash va tahlillar bayon etilgan.
Keywords: inklyuziv, imkoniyati cheklangan o‘quvchi, klaster, ilmiy tadqiqot, ijtimoiylashuv, integratsiya, ta’lim, samaradorlik, yondashuv, ilmiy mulohaza