Raqamli Logistikaning Asosiy Tendentsiyalari - Kurbanov Ravshan Nabiyevich; Asraev Umar Muminovich (Open Academia, 2023)
Maqolada raqamli texnologiyalardan foydalanish orqaliy logistikada samaradorligi oshirish masalalari koʻrib chiqiladi. Mamlakatimiz iqtisodiyotida umumiy tendentsiya boʻlib,zamonaviy raqamli texnologiyalarni joriy etishning dolzarbligi hisoblanadi, raqamli texnologiyalarning misoli sifatida blokcheyn, Internet va sun’iy intellekt hisoblanadi. Logistika kompaniyalariga raqamli texnologiyalarni joriy etishning afzalliklari va kamchiliklarini aniqlash, amalga oshirishdagi mumkin boʻlgan qiyinchiliklar, shuningdek, ushbu texnologiyalarni oʻz faoliyatida muvaffaqiyatli ishlatadigan kompaniyalar oʻrganildi.