ANTROP TAMOYILNI O‘RGANISHDA TARIXIY FALSAFIY MAKTABLAR VA EMPIRIK METODLARNING AHAMIYATI - Jumaniyozova Sabohat Bekturdiyevna (The Conference Hub, 2025)
Katta portlash nazariyasi bilan ham bog‘liq jihatlarini ochib berishga harakat qilamiz. Kosmologlar oldida endilikda qanday qilib olam paydo bo‘lishidagi dastlabki shart-sharoitlar yulduzlar, galaktikalar va oxir-oqibatda hayotning paydo bo‘lishi uchun imkon berar darajada yaratilgani savoliga javob berish muhim ahamiyat kasb etadi. Bundan tashqari, Olamning fizik qonunlarining bu qadar nozik parametrlardan iborat ekani olimlarni endilikda bu qonunlar qandaydir yanada fundamental va yaxlit qonunning emerjent xossalari bo‘lishi mumkinligi haqida firr yuritiladi. Ushbu maqolada falsafiy maktablar va an’analar doirasida Daoizm va Induizm kabi ta’limotlardagi yaratilish bilan bog‘liq g‘oyalar tahlil qilinadi.