АДВОКАТЛИК ХИЗМАТЛАРИ НОТИЖОРАТ ФАОЛИЯТ СИФАТИДАГИ ХУСУСИЯТЛАРИ - Тураев Шахриёр Шодиёрович (Innovate Conferences, 2025)
мақолада юридик хизматларнинг ичида энг асосийси хисобланган адвокатлик хизматининг ўрни ва роли кўрсатилиб уни нотижорат ташкилот сифатидаги фаолияти конун ва мийёрий хужжатлар асосида ёритилган. Адвокатлик тузилмалари нотижорат ташкилот сифатидаги ўзига хос хусусиятлари тижорат ташкилотлар билан фарқ жихатлари курсатилган. Хозирда фукароларнинг айниқса тадбиркорлик субъектларининг фаолиятини илдам олиб боришда адвокатларнинг хукукий маслахатлари ва йўл йўриқларининг мухумлиги катта ахамият касб этади.
Keywords: нотижорат, сифатида, фаолият, адвокатлик хизмати, асосан, хусусият.