“Лубобу-л-албоб” ҳақида сўз - Муртазоев Бобоназар Хуррамович (Academia One, 2023)
Maqolada Muhammad Avfiy “Lubobu-l-albob” tazkirasi nomining o‘zbekcha tarjimasi masalasiga e’tibor qaratilib, bu borada o‘zbek va qisman tojik olimlarining fikrlari tahlil nazaridan o‘tkazildi. “Lubobu-l-albob”ning biz tomonimizdan amalga oshirilgan o‘zbek tilidagi tarjimasining nashrini qanday nomlash masalasi qarab chiqildi. Qator o‘zbek olimlarining bu boradagi fikrlari obdan o‘rganib chiqildi va xulosa shu bo‘ldiki, tazkiraning o‘zbek tilida “Ilmlar mag‘zi” deb nomlash maqbul topildi.
Keywords: Tazkira; tarix; muallif