INNOVATSION TA`LIM SHAROITIDA 5-6 SINF O`QUVCHILARINING TARIXIY TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Kodirova Nigora Shaydullayevna (Journal Park Publishing, 2024)
Ushbu maqolada 5-6 sinf o`quvchilarining tarixiy tafakkurini o‘rganishga doir ilmiy yondashuvlar qiyosiy tadqiq qilingan. Shuningdek, tarixiy tafakkur shakllanishidagi m`anaviy-ijtimoiy omillar, innovatsion ta`limning ta`sir doirasi ochib berilgan. 5-6 sinflarda tarix ta’limining zamonaviy innovatsion konsepsiyasi, O‘zbekiston tarixini o‘rganishdagi ilmiy, metodologik masalalar muhokama etilgan.
Keywords: Maktab, tarixiy tafakkur, innovatsiya, o`qitish, texnologiya, ta`lim, dars.