BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA O‘QUVCHILARNING MUSTAQIL FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Ibodova Nasiba (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirish zarurati, metodlari va samarali pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Mustaqil fikrlash – shaxsning muammoga nisbatan o‘z nuqtai nazarini shakllantira olish, fikr yuritish va to‘g‘ri xulosa chiqara olish qobiliyatidir. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ushbu ko‘nikmani shakllantirishda interfaol usullar, tanqidiy fikrlash mashqlari, ijodiy topshiriqlar va o‘z-o‘zini baholash elementlarining o‘rni muhimdir.
Keywords: boshlang‘ich ta’lim, mustaqil fikrlash, tanqidiy fikrlash, interfaol metodlar, ijodiy topshiriqlar, pedagogik strategiyalar.