«Клинико-рентгенологические и иммуноморфологические проявления туберкулёза костей и суставов при ВИЧ инфекции» - Эрматов Бехзод Бахромович; Назиров Пиримкул Хужамович; Мусурмонов Фазлиддин Худойбердиевич (Academia One, 2024)
Sil kasalligi, ayniqsa, OIV infektsiyasi bilan kasallangan odamlarning sog'lig'i uchun muhim global muammo bo'lib qolmoqda. Suyak va bo'g'imlarning sil kasalligi, o'pka siliga qaraganda kamroq tarqalgan bo'lsa-da, diagnostika va davolashda, ayniqsa OIV infektsiyasi kontekstida noyob muammolarni keltirib chiqaradi. Ushbu maqola OIV infektsiyasi bilan kasallangan odamlarda suyak va qo'shma sil kasalligining klinik, rentgenologik va immunomorfologik ko'rinishlarini ko'rib chiqishga qaratilgan
Keywords: OIV infektsiyasi; sil kasalligi; suyaklar