BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARINI KITOBGA QIZIQTIRISH - Nurmatova Madina Odiljon qizi; Abdusalomova Ozoda (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning yoshiga va qiziqishlariga mos keladigan adabiyot tanlash masalasi yoritilgan. Ayniqsa, sarguzashtli, ertak va qiziqarli hikoyalar orqali bolalarda kitobga nisbatan ijobiy munosabat shakllantirish, kitobxonlikni erta bosqichdanoq rivojlantirish yo‘llari tahlil etilgan. Maqolada ota-ona va o‘qituvchi namunasi, dramatik o‘qish mashg‘ulotlari, maktab kutubxonasi faoliyati va turli rag‘batlantiruvchi tadbirlarning kitobga bo‘lgan mehrni shakllantirishdagi roli ilmiy asosda bayon qilingan.
Keywords: o‘quvchilar, kitob, ota-ona, maktab, kitobxon, kutubxona, ertak