MAKTAB O‘QUVCHILARIGA SO‘ZLARNI O‘RGATISH USULLARI - Xayrullayeva R.L (Journal Park Publishing, 2023)
ushbu maqolada maktab o‘quvchilarining ona tili mashg‘ulotarida so‘zni tushunish, mazmunini anglash, to‘g‘ri qo‘llash yo‘llari ko‘rsatilgan. O‘quvchilarning lug‘at boyligini oshirish orqali dunyoqarashini kengaytirish usullari haqida ma’lumotlar keltirilgan.
Keywords: so‘z, so‘z ma’nosi, o‘quvchi lug‘ati, so‘zlar sinonimiyasi, so‘zlar antonimiasi,so‘zlarning ma’no qirralari, so‘zning kinoyali ma’nosini, frazeologik birliklar, so‘zlarning ko‘p ma’noligi, ko‘chma ma’no, obrazli so‘zlar, so ‘zlarning majoziy ma’nosi, matn , maqol matni.