Milliy G‘Oya Rivojida Tarixiy Meros Va Qadriyatlar Tizimi - Ishimov Azamat Mamedovich (Academia One Publishing, 2023)
Maqolada g‘oyalar tarixi, tarixiy meros va qadriyatlar tizimi tahlil qilingan, xususan, tarixiy meros tushunshasi va uning tuzilmasi, tarix va tarixiy qadriyatlar haqidagi turli konsepsiyalar va yondashuvlar, ijtimoiy taraqqiyot natijasida uning rivojlanishi, tarixiy qadriyatlarning milliy g‘oya tarixini anglashdagi o‘rni, tarixiy ong va milliy ong mushtarakligi va zamonaviy sharoitida uni amalga oshirish omillari haqida keng mushohada qilingan. Shuningdek, maqolada hozirgi kunda tarixiy merosning milliy g‘oya tarixini anglashdagi ahamiyati haqida ham fikr yuritiladi.
Keywords: tarixiy meros; qadriyatlar; g‘oya; milliy