RAQAMLI IQTISODIYOTNING TAHLILIY MODELLARI VA KRAUDSORSINGNI O‘ZBEKISTONNING ADOLATLI MEHNAT QONUNCHILIGINI ISHLAB CHIQISHDA QO‘LLASH - M. Bahramova (The Conference Hub, 2025)
Ushbu tadqiqotda O‘zbekistonning adolatli mehnat qonunchiligini ishlab chiqishda raqamli iqtisodiyot va kraudsorsing modellari tahlil qilinadi. Yevropa Ittifoqi, AQSh va Osiyoning yondashuvlarini solishtirish orqali ishga joylashishning tasnifi, algoritmlar shaffofligi va nizolarni hal etish imkoniyatlari kabi asosiy tamoyillar aniqlanadi. Taklif etilgan islohotlar, masalan, raqamli iqtisodiyot va kraudsorsing mehnat huquqlari to‘g‘risidagi qonun, ijtimoiy imtiyozlarni kengaytiradi, daromadning nohaq yo‘qolishini oldini oladi va O‘zbekistonni ilg‘or raqamli boshqaruvda yetakchi qilish imkonini beradi. Amaliy oqibatlar, ishchilarning farovonligini va etik platformalarning raqobatbardoshligini yaxshilashni o‘z ichiga oladi.
Keywords: raqamli iqtisodiyot, kraudsorsing, mehnat huquqlari, ijtimoiy himoya, gig-iqtisodiyot, algoritmik shaffoflik, nizolarni hal etish, O‘zbekiston.