Bolalarda Bronxid Kasalligini Davolash Jismoniy Tarbiyasi - Yakubova Go’yoxon Kuchkarovna (Periodica Journal, 2022)
Ushbu maqolada bronxlar, bronxit, uning kelib chiqish sabablari, bolalarda nafas aʼzolari kamchiliklari, bronxitning spetsifik vaksinasi mavjud emasligi, maktab yoshidagi bolalarda xlamidiyalar sababli kelib chiqadigan bronxit, bolalarda bronxit rivojlanishining xavf omillari, maktabgacha yoshdagi bolalar orasida kasallikning o’tkir shakli, Ko’pincha infeksiya ona qornida yoki tug’ruq jarayonida yuqishi hamda uy sharoitida bolada bronxitni qanday davolash kerakligi haqida so’z boradi
Keywords: bronxlar; bronxit; kasallik; bolalar