MAKTABGACHA TA’LIM MUASSALARIDA BOLALAR JISMONIY TARBIYASINI TASHKIL ETISH SHAKLLARI - Sultanova Nargizaxon Yakubjanovna (Journal Park Publishing, 2024)
Мактабгача таълим даврида болалар жисмоний тарбиясини самарали ташкил этиш, уларнинг соғлом ва бақувват бўлиши учун мухим ахамиятга эга. Жисмоний тарбия нафақат тананинг ривожланишини, балки боланинг руҳий ва ақлий ривожланишига ҳам ижобий таъсир кўрсатади. Ушбу мақолада мактабгача таълим муассасаларида болалар жисмоний тарбиясини ташкил этишнинг асосий шаклларини кўриб чиқамиз.
Keywords: Maktabgacha ta’lim muassalarida bolalar jismoniy tarbiyasini tashkil etish shakllari. Bolalarning kundalik hayotida jismoniy tarbiya bo’yicha ishni tashkil etish. Jismoniy tarbiya bo’yicha yo’riqchining ish faoliyati.