FAVQULODDA VAZIYATLARNING OLDINI OLISH VA BARTARAF ETISH BO‘YICHA OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA HAYOT FAOLIYATI XAVFSIZLIGI KURSINI O‘QITISHNING METODIK TA’MINOTI - Qo‘chqarov Ilhomjon Abdubasirovich (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqola favqulodda vaziyatlarning oldini olish va bartaraf etishning oliy ta’lim muassasalarida Hayot faoliyati xavfsizligi kursini o‘qitishning metodik ta’minoti o'rganadi. U turli xil yondashuvlarni, shu jumladan texnologik yutuqlarni, jamoatchilikni jalb qilishni va o'quv dasturlarini o'rganadi. Keng qamrovli tahlil orqali ushbu usullarning favqulodda vaziyatlarni yumshatish va umumiy xavfsizlikni oshirishda samaradorligini ta'kidlaydi.
Keywords: Favqulodda vaziyatlar, oldini olish, bartaraf etish, interfaol usullar, texnologik yutuqlar, jamoatchilikni jalb qilish, o'quv dasturlari.