Klaster Yondashuvi Asosida O‘Quvchilardagi Ijodiy Qobiliyatlarini Rivojlantirish Metodikasi - Utkirova Ma’mura Faxriddin qizi (Academia One Publishing, 2024)
ushbu maqola klaster yondashuvi asosida o‘quvchilardagi ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirish metodikasi mavzusini taqdim etadi. Bu metodika, o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish uchun klaster yondashuvi modeli asosida amalga oshirilgan texnikalar va usullar to‘plamini o‘z ichiga oladi. Maqola, klaster yondashuvi usullarining o‘quvchilar o‘rtasidagi ijtimoiy aloqalar va o‘quv jarayoni haqida qanday ma’lumotlar taqdim etishga yordam berishi muhimligini belgilaydi
Keywords: kompozitsiya; ijod; qobiliyat; intellektual