ARAB GRAMMATIKASIGA OID TERMINALOGIYA SOHASINING TARIXIY RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Turg`Unboyev Nuriddinjon Muhammadjon o`g`li (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada arab tili grammatikasiga oid terminologiyaning rivojlanish bosqichlari haqida, umuman olganda terminologiya va uning ahamiyati, terminlarning shakllanish sabablari borasidagi muxtasar lekin keng ahamiyatli malumotlar berilgan.
Keywords: ilmiy meros, nahv, terminologiya, tadqiq, nazariy asoslar, tarixiy davr, grammatika, johiliyat davri, Abbosiylar davri, ta’limot.