SCIENTIFIC BASIS OF TRAINING FUTURE PSYCHOLOGISTS IN HIGHER EDUCATION INSTITUTIONS - Qalandarova Gulqand Mamurovna (Western European Studies, 2025)
Oliy ta'lim muassasalarida psixologlarni tayyorlash jarayoni, zamonaviy jamiyatning ehtiyojlariga mos ravishda rivojlanmoqda. Psixologiya fani, insonning psixik jarayonlarini, xulq-atvorini va ijtimoiy munosabatlarini o‘rganish bilan shug‘ullanadi. Shuning uchun, psixologlarni tayyorlashda ilmiy asoslar, nazariy bilimlar va amaliy ko‘nikmalarni birlashtirish juda muhimdir. Ushbu maqolada oliy ta'lim muassasalarida bo‘lajak psixoliglarni tayyorlashning ilmiy asoslari haqida ma'lumotlar berilgan.
Keywords: psixologlar; zamonaviy psixologiya; ilmiy tadqiqotlar; nazariyalar