ЯЪКУБИЙНИНГ “ТАЪРИХ” АСАРИ ФАРҒОНА ТАРИХИНИ ТАДҚИҚ ЭТИШДА МУҲИМ МАНБА - Юлдашев Саиданварбек Бахромжон ўғли (Journal Park Publishing, 2023)
Мақолада тарихий манбалар ва адабиётларга асосланган холда Фарғона тарихининг ўрта асрлар даврини тадқиқ этишда муҳим манба Яъкубийнинг “Таърих” асари тахлил этилган. Араблар истилоси даврида Фарғона юз берган тарихий воқеалар, бўлиб ўтган йирик жанглар ва сиёсий жараёнларни ўрганишда ушбу асарнинг аҳамияти кўрсатиб берилган.
Keywords: Яъқубий, Таърих, Қутайба ибн Муслим, араблар, Фарғона, Қува, Хитой, Сирдарё, Сулаймон, Ал-Ҳажжож.