Sun’iy intellekt VR va AR texnologiyalar. - Yulchiyev Avazbek Maxamadjonovich; Djurabayeva Nasibaxon (Academia One, 2024)
Sun’iy intellekt (AI) biz tajriba qiladigan virtual reallik (VR) yo‘lini batamom o‘zgartirish kuchiga ega. Algoritmlarni va boshqa AI qo‘llab-quvvatlaydigan texnikalarni mashinalardan foydalanib o‘rganish orqali, dasturchilar yanada immersiv, ikki tomonlama va shaxsiylashtirilgan VR tajribalarini yarata olishadi. Sun’iy intellektdan foydalanuvchilar bilan muayyan vaqtda o‘zaro ta’sir ko‘rsatadigan, virtual reallik muhitida ob’ektlarni taniydigan, yanada takomillashgan chatbotlarni yaratadigan, muayyan vaqtda foydalanuvchi hissiyotlarini aniqlaydigan va javob beradigan aqlli avatarlar yaratishda foydalanish mumkin. Sun’iy intellekt rivojlanishda davom etar ekan, biz virtual reallikda sun’iy intellektning yanada innovatsion va qiziqarli ilovalarni ko‘rishni kutishimiz mumkin
Keywords: sun’iy intellekt; virtual reallik; aqlli avatarlar