SPORTCHILARDA 110 M GA G‘OVLAR OSHA YUGURISH TEXNIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Qiyomova Shohsanam Yarash qizi (Innovate Conferences, 2025)
Mazkur maqolada 110 metrga to‘siqlar osha yugurish texnikasini shakllantirishning asosiy jihatlari yoritilgan. Unda sportchilarning tezlik, chaqqonlik, koordinatsiya va ritmni saqlash ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari, mashg‘ulot jarayonida qo‘llaniladigan metodik yondashuvlar hamda psixologik tayyorgarlikning ahamiyati tahlil etilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda ushbu sport turini yanada rivojlantirish bo‘yicha mavjud imkoniyatlarga e’tibor qaratilgan.
Keywords: 110 metrga to‘siqlar osha yugurish, texnika, ritm, chaqqonlik, koordinatsiya, psixologik tayyorgarlik, mashg‘ulot metodikasi, yengil atletika.