Pedagogical Approaches to Teaching Descriptive Geometry for Enhancing Higher-Order Thinking Skills - Yuldashev Solmonjon Iqboljon ugli (Periodica Journal, 2025)
Mazkur maqolada chizma geometriya fanini o‘qitish jarayonida talabalarni oliy darajadagi fikrlashga yo‘naltiruvchi pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Muallif tanqidiy, ijodiy va metakognitiv fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishda innovatsion usullar, vizual muhit, muammoni yechishga yo‘naltirilgan topshiriqlar va interaktiv texnologiyalarning o‘rnini asoslab beradi.
Keywords: chizma geometriya; oliy darajadagi fikrlash; pedagogik yondashuvlar