Relationship Between the Cartesian Coordinate System and the Spherical Coordinate System - Bozorova O'giloy Hikmat kizi (Euro Asian Journal Publishing, 2023)
Ushbu maqolada sferik koordinatalar sistemasining ayrim qoʻllanishlari bayon etilgan. Xususan, sfera tenglamasi, koordinata tekisliklari tenglamalari keltirilgan, hamda uch karrali integralni hisoblashda sferik koordinatalardan foydalanishga oid misol yechib koʻrsatilgan.
Keywords: Dekart koordinatalar; sferik koordinatalar; sfera