Қашқадарё воҳаси Аҳолисининг хўжалик фаолиятида чорвачиликнинг еуеган урни - И.И.Абдуллаев (Academia One, 2024)
Ушбу мақолада Қашқадарё аҳолисининг кундалик ҳаётида чорвачиликнинг ўзига хос томонлари, чорвачиликнинг ривожланиш босқичлари, аҳоли ҳётининг узвий бир бўлаги ҳисобланиши, майда шохли чорва молларинг турлари, аҳоли ҳаётида майда ва йирик шохли чорва молларнинг ўзига хос жиҳатлари, яйлов йирларга бўлган муносабатлари каби тарафлари ёритиб берилди.
Keywords: Майда шохли; тоғли; аҳоли; яйлов