ИСЛОМ ТАРИХИНИ ЎРГАНИШДА МАНБА ВА УЛАР БИЛАН БОҒЛИҚ МАСАЛАЛАР - Зоҳидов Қобилжон Тоиржонович (Journal Park Publishing, 2024)
Мақолада Ислом тарихи бўйича ёзилган манбаларда келтирилган воқеа-ҳодисаларга муносабат билдиришда унинг муаллифларини изчиллик билан ўрганиш муҳимлиги, унинг у ёки бу диний оқим, сиёсий гуруҳлар ҳамда ижтимоий-сиёсий мавқеини тадқиқ қилиш долзарблиги ҳақида сўз боради. Шунингдек, сийра, табақот ва тарих асарлари муаллифлари ҳақида қисқача маълумотлар берилади.
Keywords: сийра, табақот, тарих, манба, ислом тарихи, ат-тарих ал-исламий, китаб ал-мағозий, китаб ат-тарих.