БАНД СОЛИНГАН МУЛКНИ ҚОНУНГА ХИЛОФ РАВИШДА ТАСАРРУФ ЭТГАНЛИК УЧУН ЖИНОИЙ ЖАВОБГАРЛИК БЎЙИЧА ХОРИЖИЙ ТАЖРИБА - Эшонхонов Камолхон Маматхонович (Journal Park Publishing, 2024)
Мазкур мақолада банд солинган мулкни қонунга хилоф равишда тасарруф этганлик учун жиноий жавобгарлик бўйича хорижий тажриба таҳлил қилинган. Энг муҳими рўйхатга олинган ёки банд солинган ёхуд мусодара қилиниши лозим бўлган мулкка нисбатан ноқонуний ҳаракатлар учун жавобгарлик масалаларига урғу бериб ўтилган. Ушбу мақолада миллий ва хорижий қонунчилик билан бирга, олимларнинг фикрлари ҳам таҳлил қилинган.
Keywords: жиноят қонуни, жиноят ишини қўзғатиш, гаров, мол-мулк, шариат қоидалари, жавобгарлик, хорижий тажриба, ҳуқуқ ва эркинликлар.