RDB DASTGOHLARIDA TORESLI FREZALASH OPERATSIYALARNI AMALGA OSHIRISH VA UNING XUSUSIYATLARI - O‘rinov U. A; Abdullayeva.Sh. F. (The Conference Hub, 2025)
Ushbu ilmiy tezisda raqamli dastur bilan boshqariladigan (RDB) dastgohlarda toresli frezalash operatsiyalarini bajarishning texnologik asoslari, jarayonning kinematik va dinamik xususiyatlari, asbob tanlash mezonlari hamda ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Toresli frezalash operatsiyalarining aniqlik, sirt sifati va unumdorlikni oshirishdagi o‘rni ilmiy-texnik jihatdan tahlil qilingan.
Keywords: RDB dastgohlar, toresli frezalash, kesish rejimlari, CNC dasturlash, sirt sifati, unumdorlik.