ЛЕКСИЧЕСКИЙ АСПЕКТ ПРИНЦИПА ЭКОНОМИИ В АНГЛИЙСКОМ ЯЗЫКЕ И ИХ КРАТКАЯ КЛАССИФИКАЦИЯ - Г. М. Юсупова (Journal Park Publishing, 2024)
Мақола инглиз тилидаги кисқартма принциплар аспектларининг лексик таҳлилига бағишланган. Шунингдек тил воситаларини тежашнинг узига хослиги таҳлил килинган. Инглиз тилидаги қискартмаларнинг қискача классификацияси берилган. Қискартмаларнинг асл прототипидан фарқланиши келтирилган. Олиб борилган изланишлар асосида мавзуни назарий жихатдан умумий ўрганишда авторлар томонидан А. Мартиней назариясига суяниш тавсия этилади.