QISHLOQ XO‘JALIGI TERMINLARINING MILLIY-MADANIY SEMANTIKASI - Maxmudova Dilafruz Alijonovna; M.Dehqonboyeva; K.Muhammadvaliyeva; G.Jamoliddinova; Sh.Abdumannonova (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligi terminlarining shakllanishi, ularning milliy-madaniy kontekstdagi semantik xususiyatlari hamda xalqning hayot tarzida tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Til – xalq ruhiyatining, dunyoqarashining ko‘zgusi sifatida bu terminlar orqali etnolingvistik va madaniy an’analar ifodalanadi.
Keywords: qishloq xo‘jaligi, termin, milliy-madaniy semantika, etnolingvistika, leksik birlik, xalq hayoti.