ОСКАР УАЙЛЬД “HAPPY PRINCE” (“БАХТЛИ ШАҲЗОДА”) ЭРТАГИНИНГ ЎЗБЕК ТИЛИДАГИ ТАРЖИМАЛАРИ ҚИЁСИЙ ТАҲЛИЛИ - Очилов Нодирбек Сайфуллоевич (Journal Park Publishing, 2023)
Ушбу мақолада инглиз ёзувчиси Оскар Уайльднинг “Happy Prince” (“Бахтли Шаҳзода”) эртаги ва унинг ўзбекча таржималари қиёсий таҳлил қилинган.
Keywords: эстетик оқим, бевосита таржима, муқобил таржима, эркин таржима, муаллиф услуби, эпитет, қиёсий таҳлил, таржимон трансформациялари, умумлаштириш.