O‘ZBEKISTONDA ISLOMIY MOLIYALASHTIRISH INSTRUMENTLARINI JORIY ETISH UCHUN HUQUQIY VA INSTITUTSIONAL ASOSLAR - Muxtorova Nafisa (The Conference Hub, 2025)
Mazkur tezisda O‘zbekistonda islomiy moliyalashtirish instrumentlarini joriy etish uchun huquqiy va institutsional asoslar tahlil qilinadi. Shariat tamoyillariga mos moliyaviy vositalar – sukuk, mudaraba, mushoraka, ijara va takaful iqtisodiyotga qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Xalqaro tajriba misolida O‘zbekistonda moliyaviy bozorni diversifikatsiya qilish, investitsiya jozibadorligini oshirish hamda barqaror iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashda islomiy moliyaning dolzarbligi asoslab beriladi.
Keywords: islomiy moliya, sukuk, mudaraba, mushoraka, ijara, takaful, huquqiy asoslar, institutsional asoslar, investitsiya jozibadorligi.