Boshlang’ich Sinflarda Tabiiy Fanlarni O’qitishda Innovatsion Yondashuvga Oid Dolzarb Masalalar - Juraqulova Sharofat Baxtiyorovna (Academia One, 2025)
Ushbu maqolada boshlangʻich sinflarda tabiiy fanlarni o‘qitishda innovatsion yondashuvni qo‘llashning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati chuqur tahlil etiladi. Ta’lim jarayoniga zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etish orqali o‘quvchilarda tabiatga ongli munosabat, ekologik madaniyat, mustaqil va tanqidiy fikrlash, ilmiy dunyoqarash hamda amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishga erishish mumkinligi asoslab berilgan. Maqolada innovatsion metodlardan foydalanishning o‘quvchilarning faolligini oshirishdagi o‘rni, tabiiy jarayonlar va hodisalarni tushunishdagi yordami, shuningdek, o‘quvchida kuzatish, taxlil qilish va xulosa chiqarish kabi ko‘nikmalarni rivojlantirishdagi roli ochib berilgan
Keywords: innovatsion yondashuv; boshlang‘ich ta’lim; tabiiy fanlar