Alisher Navoıynıng “Hayrat Ul-Abror” Dostonınıng Ma’rıfıy Ahamıyatı. - Umarov Sardorbek Akmalovich (Academia One, 2024)
Mazkur maqolada Amir Alisher Navoiyning “Hayrat ul-abror” dostonida hayrat, ko‘ngil, abror, abrorlik yo‘li, tushunchalari futuvvat bilan bog‘liq ravishda tahlil qilingan. Maqolada hayratning va ko‘ngilning abror inson yo‘lidagi tutgan o‘rni diniy, falsafiy, tasavvufiy va irfoniy jihatdan tahlil qilindi. Dostondagi uch hayratning asardagi ma’rifiy ahamiyati, ko‘ngil sayri va uning irfoniy mohiyati yuksak gumanistik qarashlar bilan qiyosiy tahlil qilindi.
Keywords: Komil inson; abror; abrorlik; yo‘li