UCHUVCHISIZ UCHISH APPARATLARIGA QARSHI KURASH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Raximov Jahongir Joniqulovich (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada hozirgi vaqtda harbiy aviasiyani rivojlantirishning istiqbolli yo‘nalishi - uchuvchisiz uchish apparatlarini (UUA) yaratishi va uchuvchisiz uchish apparatlarining (UUA) ommaviy paydo bo‘lishi bilan bog‘liq tahdidlar o‘rganildi, ularga qarshi kurashish muammosi ochib berildi, razvedka vositalari va usullarining rivojlanishi, UUAlarni yo‘q qilish tahlil qilindi, ochilgan muammoni hal qilish yo‘li taklif qilinadi.
Keywords: uchuvchisiz uchish apparatlari, razvedka qilish, aviatsiya texnikasi, qiruvchi aviatsiya, zamonaviy texnologiyalar, raketa-aviatsiya zarbalari, infraqizil nurlanish.