RDB DASTGOHLARIDA YUZALARNI FREZALASHDA UMUMIY ISHLOV BERISH XATOSINI ANIQLASH - O‘rinov U. A.; Abdullayeva Sh. F. (The Conference Hub, 2026)
Hozirgi zamon mashinasozlik sanoatida detallarni yuqori aniqlikda va sifatli tayyorlash muhim ahamiyatga ega. Bu jarayonda RDB (raqamli dastur bilan boshqariladigan) dastgohlar keng qo‘llanilib, ular yordamida murakkab shaklli yuzalarni frezalash imkoniyati yaratiladi. Biroq, RDB dastgohlarining yuqori aniqligiga qaramay, ishlov berish jarayonida turli xil xatolar yuzaga kelishi mumkin. Ushbu xatolar detalning geometrik aniqligiga, yuzaning silliqligiga va umumiy sifat ko‘rsatkichlariga salbiy ta’sir qiladi.