КОГНИТИВТІК ЛИНГВИСТИКАНЫҢ КАЛЫПТАСУ ТАРИХЫ - Ж.А. Байзаков (Journal Park Publishing, 2023)
Когнитивтік лингвистика когнитивизм негізінде адамға бағытталған парадигма аясында пайда болды. ХХ ғ.аяғында адамның танымдық қызметіндегі тілдің орны қарастырыла бастады.
Keywords: когнетив, интеллектуалды, ментальды, талдамалы, когниция, ойлау, білім концептуализациялау, концептуалды жүйе.