МАИШИЙ ЧИҚИНДИЛАРНИ ЧЕТЛАШТИРИШ ТИЗИМИДА “МАХСУСТРАНС”НИНГ ЎРНИ - А. Б. Искандаров; Сафаров М. Б. (The Conference Hub, 2025)
Ҳозирги вақтда жаҳон ва маҳаллий амалиётда табиий ресурслардан оқилогна фойдаланиш ва инсонни ўраб турган ташқи муҳит омилларини муҳофаза қилиш вазифаси жадал илгари сурилмоқда, шаҳар ҳудудини тозалаш, қаттиқ маиший чиқиндиларни йиғиш, сақлаш, ташиш, зарарсизлантириш ва утилизация қилиш учун мўлжалланган машина, жиҳоз ва технологияларни такомиллаштиришга қаратилган илмий тадқиқотлар олиб борилмоқда.