BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH TA’LIM O‘QITUVCHILARINING IJTIMOIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING KREATIV USULLARI - Xamidova Barno Maxmudovna (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqola boshlang‘ich ta’lim tizimining zamonaviy talablari nuqtai nazaridan bo‘lajak o‘qituvchilarning ijtimoiy kompetensiyalari (IK)ni rivojlantirishning ahamiyatini asoslaydi. Tadqiqotda an’anaviy metodlarning IKning amaliy va kreativ jihatlarini shakllantirishdagi cheklovlari tahlil qilinadi. Maqolaning asosiy maqsadi — IKni rivojlantirishda kreativ pedagogik usullar (improvizatsiya, dizayn-fikrlash, sotsial dramatik keyslar) metodikasini ishlab chiqish va ularni ta’lim jarayoniga tatbiq etish yo‘llarini ko‘rsatishdan iborat. Taklif etilgan usullar bo‘lajak o‘qituvchilarning nafaqat muloqot qilish, balki nostandart vaziyatlarda ijtimoiy-hissiy muammolarni ijodiy yechish qobiliyatini oshirishga qaratilgan.
Keywords: Ijtimoiy kompetensiya, kreativ usullar, boshlang‘ich ta’lim, o‘qituvchi kompetensiyasi, emotsional intellekt, konfliktlarni hal qilish, dizayn-fikrlash.