O’zbek va ingliz tillaridagi terminlarning tarjimadagi muommolari - Xudoyberdiyeva Durdona Boburovna (Periodica Journal, 2024)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi ma’lum bir sohaga tegishli bo’lgan terminlarni o’zbek tiliga tarjima qilish jarayonida leksiksemantik va ma’noviy xususiyatlari tadqiq etilgan. Shu bilan birgalikda, tarjimon, avvalo, har bir so’zning fonetik, grammatik xususiyatlarini, ma’no, mohiyati va vazifasini matn va lug’at yordamida aniqlab talqin etishi, so’ngra o’z tilida unga monand lisoniy birlik tanlay olishi ta’kidlanadi.
Keywords: ta’kidlanadi; mohiyati; vazifasini