RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYALARINING TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDAGI SAMARADORLIGI - Namozova Mahliyo (Innovate Conferences, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhitida muammoli ta’lim texnologiyalaridan foydalanish orqali ta’lim oluvchilarda tanqidiy fikrlash malakalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Muammoli vaziyatlar, raqamli resurslar va interaktiv platformalar uyg‘unligi asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining samaradorligi yoritiladi. Tadqiqot natijalari muammoli ta’lim texnologiyalarining raqamli muhitda qo‘llanilishi talabalarning tahliliy, mantiqiy va mustaqil fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.
Keywords: raqamli ta’lim muhiti, muammoli ta’lim, tanqidiy fikrlash, interaktiv texnologiyalar, innovatsion yondashuv.